Пропускане до съдържанието на страницата

Оздравителния план на „Спарки“ обсъдиха кметът Пенчо Милков и оперативният директор на дружеството Борислав Ботев

сряда, 12 януари 2022

Възможностите за осъществяване на оздравителния план на „СПАРКИ РУСЕ 2020“, по който работи ръководството на дружеството, обсъдиха кметът на Община Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Златомира Стефанова с оперативния директор на предприятието Борислав Ботев. „Оздравяването на която и да е компания винаги е резултат от съвместни усилия, като е необходимо разширяване на сътрудничеството между нас и държавата“, заяви оперативният директор на „СПАРКИ“.

„Дейността на предприятието е ключова и структуроопределяща за икономическия и социалния облик на Русе“, отбеляза кметът Пенчо Милков.

Той подчерта значимостта на дружеството през последните десетилетия и като работодател, който осигурява развитие на кадрите от профилираните гимназии. По думите на Борислав Ботев се работи по привличането на ученици от прогимназиалните класове и студенти, които вече имат своя стаж в предприятието и искат да останат в него.

С импровизирана обиколка в предприятието Ботев запозна кмета и с конкретните дейности, които се извършват в отделните цехове. Селскостопанска техника, снегорини и багерни товарачи са само част от продуктите, които произвежда „СПАРКИ РУСЕ 2020“. Колони и шасита за строителни платформи, заварена конструкция за кофи и чукове за строителни машини допълват широката производствена гама, като 99% от продукцията е предназначена за европейския пазар. По думите на оперативния директор в предприятието работят близо 300 души, а самата компания си взаимодейства с десетки доставчици от промишлеността.

По време на обиколката Пенчо Милков инспектира и изграждането на безплатния паркинг, който се намира в съседство на сградите на „СПАРКИ“ и ще обслужва основно наематели на магазини и посетители на Кооперативния пазар. Очаква се в съвсем кратки срокове той да бъде пуснат в експлоатация.

В края на посещението си кметът увери домакина, че местната администрация ще направи каквото е нужно според правомощията си, за да спомогне за реализирането на оздравителния план на дружеството.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/