Пропускане до съдържанието на страницата

Първа по рода си фотографска и словесна акция представя „Блок 14“

четвъртък, 30 юни 2022

От вчера фамилната къща на наследниците на Панайот Хитов приютява първата по рода си фотографска и словесна акция в Русе, носеща името „Напред в миналото". Тя е част от проекта на Сдружение за изкуство и култура „Блок 14“, финансиран от Национален фонд „Култура“, и е дело изцяло на русенски творци.
„Нашата изложба всъщност се разглежда с книжка“, заявява с усмивка кураторът и актриса в ДТ „Сава Огнянов“ Евгения Явашева. В нея грижливо са събрани 20 стиха, написани от Мая Ангелова и Владислав Атанасов. Редовете са посветени на всеки от фотосите, запечатани от  фотографите Димитър Митев, Явор Седянков, Мартин Попов, Ваня Младенова и Асен Николов.
Проектът е вдъхновен от къщата, в която артистите от "Блок 14" творят вече почти година.
Специален гост на откриването бе пианистът Илиян Трифонов, който изпълняваше музика от времето на построяването на сградата.
„Щастлив съм, че мястото се изпълни с живот след толкова години пустота. Събитията ви привличат все повече почитатели от различни възрасти, а мястото се утвърждава все по-ясно като алтернативен център за култура и изкуство“, благодари на организаторите кметът Пенчо Милков.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/