Пропускане до съдържанието на страницата

Пасивност на предишната кметска управа доведе до закриването на детска градина в Русе

понеделник, 13 септември 2021

Влошеното финансово състояние и липсата на деца наложиха общинските съветници да гласуват днес закриването на Детска градина „Ралица“.

Проблемът с учебното заведение е констатиран през 2015 г. от предходното ръководство на Община Русе, но поради липсата на действия за разрешаването му приемът на деца, а с това и финансовите възможности на институцията са намалявали с годините.

Установено е, че децата, които посещават заведението в момента, трайно намаляват. За последните 5 години те са с 50 по-малко, а записаните в първа група тази година са с 20 по-малко от завършилите деца, постъпващи в първи клас. Това води до ниски приходи и в периода 2014-2019 година градината има 49 хил. лв просрочени задължения.

Записаните в ДГ „Ралица“ ще бъдат пренасочени към ДГ „Чучулига“, чието ръководство ще управлява имуществото на закритата градина. По този начин децата ще посещават досегашните групи на същите адреси. Към момента общинска администрация е осигурила възможност за работа на всички членове от педагогическия и непедагогическия персонал.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/