Пропускане до съдържанието на страницата

Пламен Стоилов спечели приза "Кмет на месеца"

понеделник, 03 април 2017

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов е отличен с приза „Кмет на месеца“ в конкурса на Портала на българските общини КМЕТА.bg за месец март. Темата беше “Паркове”, а чрез онлайн гласуване гражданите поставиха на първо място в класацията сред големите общини кметът на Русе Пламен Стоилов. Своя глас за него в категорията „Общини с над 50 000 души население“ са дали 87% от гласувалите.

Младежкият парк в града пази някои от най-големите символи на Русе. Един от тях е Вазата, която в момента се обновява, и която за празника на града ще заблести с нови 27 000 пролетни цветя. През 2017-а изцяло ще бъде реконструиран и Розариума, в парка ще се изградят още детска и спортна площадка за фитнес на открито.

С европейско финансиране предстои да се благоустрои и крайбрежната зона, с нова кейова стена, пешеходни връзки, реконструирани бул. „Придунавски“ и три пасарелки, панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки и площадки за фитнес на открито, както и яхтено пристанище.

В момента се разработва и Подробен устройствен план на западен парк „Приста“ и лесопарк „Липник“. Двете зони ще се превърнат в още по-значими туристически забележителности в региона, посещавани от русенци и гости на града.

Кметът Пламен Стоилов благодари на всички, които са гласували за Русе и допълни, че подобни отличия стимулират кметовете да надграждат постигнатите добри резултати.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/