По-строги мерки в домовете за възрастни хора на територията на Община Русе

петък, 24 юли 2020

Във връзка с усложнената епидемична обстановка и увеличения брой положителни тестове за коронавирус на територията на Община Русе в.и.д. кмет и зам.-кмет по хуманитарни дейности Енчо Енчев свика днес работно съвещание. Целта беше да се обсъдят възможностите за завишаване на мерките и контрола и да се ограничи разпространението на заразата.

 

В съвещанието взеха участие зам. кметовете Димитър Недев и Златомира Стефанова, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров и началникът на отдел „Здравни дейности“ Радостина Пейкова, както и директорите на трите дома за социални услуги за възрастни хора в Русе – Ани Венкова – директор на дом „Възраждане“, Даниела Цонева – директор на дом „Милосърдие“, и Надка Денева – директор на дом „Приста“.

На работното съвещание директорите на трите дома запознаха ръководството на Община Русе с актуалната обстановка във връзка с изследванията за COVID-19.

Бяха набелязани допълнителни мерки за справяне с усложнената обстановка. Сред тя са осигуряване на възможност за карантиниране на територията на домовете, предоставяне на допълнителни количества дезинфектанти и предпазни средства, в т.ч. работни костюми, маски, ръкавици и шлемове.

Присъстващите се обединиха около становището да се предложи на Регионалната здравна инспекция да извърши тестване на всички потребители от дом за стари хора „Възраждане“ с цел предприемане на допълнителни мерки при установяване на по-голям брой заразени.

На близките на настанените в дом „Възраждане“ се препоръчва при възможност и след отрицателен тест за коронавирусна инфекция временно да осигурят грижа в домашни условия.

Припомняме, че към момента всички лица от дом „Възраждане“, които са с положителна проба от тестовете, се приемат за лечение в болнично заведение, независимо дали има проявени симптоми.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/