Пропускане до съдържанието на страницата

Подписан бе договорът за доставка на нови 15 тролейбуса от Чехия

петък, 20 януари 2023

 

Договор за доставката на 15 нови тролейбуса на чешкия производител  „СОР Либхави“ ООД бе подписан днес.

На работна среща със заместник-посланика на Чешката република у нас Петър Вавра, търговския представител на фирмата за България Емил Кимак и техническия директор Индржих Худи кметът Пенчо Милков изрази задоволството си от финализиране на обществената поръчка за новите возила.

„Днес правим една стъпка към дългосрочната ни цел да подобрим градския транспорт в Русе. С всяко допълнително превозно средство транспортната задача ще може да се изпълнява по-добре, а новите тролейбуси ще позволят и спестяването на средства“, сподели кметът.

Техническият директор изрази благодарността си, че на компанията се дава възможност да работи за развитието на транспортната свързаност в Русе. Той подчерта, че през последните години фирмата увеличава производството на електрически превозни средства и в момента подготвя създаването на такива, задвижвани от водород.

Новите тролейбуси ще бъдат част от автопарка на „Общински транспорт – Русе“ ЕАД и се очаква доставката им да започне това лято. Те ще се движат изцяло с електроенергия и гарантират нулеви вредни емисии. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени.

Тролейбусите SOR TNS 12 са с капацитет от 86 пътници – 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Тези превозни средства са от ново поколение, като е даден приоритет на осигуряването на достъпна среда за пътници с намалена подвижност и за майки с колички. Тролейбусите са нископодови, като на средната врата има платформа за колички, а в случай на нужда - цялата машина може да се наклони надясно.

Гаранционният срок на всеки от новите тролейбуси е 10 години (120 месеца).

 

Доставката на 15-те возила е в изпълнение на проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт- електробуси и тролейбуси за Община Русе“. Той е финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове и Кохезионния фонд.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/