Пропускане до съдържанието на страницата

Посрещаме октомври с ефектна 3D мапинг прожекция в Русе

вторник, 28 септември 2021

На 1 и 2 октомври от 20 часа жителите и гостите на Русе ще имат възможността да се насладят на 3D видео мапинг прожекция върху емблематичната сграда на Съдебната палата. Събитието се организира по Проект ROBG-499 LIVE, в който участват съвместно Русенският университет „Ангел Кънчев”, регионалните исторически музеи в Русе и Силистра, и музеите в Кълъраш и Дробета - Турну Северин.

Техническата реализация на събитието е възложена на русенските специалисти по триизмерно съдържание от „Торнадо Студио“ и на ветераните в провеждането на събития от този тип – „Форматик Лаб“ от София. Събитието се организира и провежда със съдействието на Община Русе и Окръжния съд.

Освен в Русе, 3D видео мапинг прожекцията ще бъде представена и пред румънска публика. За целта на 4 и 5 октомври прожекцията ще бъде видяна и върху сградата на Регионалния музей „Железни врата” в Дробета Турну Северин.

Провеждането на 3D видео мапинг прожекциите е кулминацията от изпълнението на дейностите по проект ROBG-499 LlVE, който е съфинансиран по програма lNTERREG V-A Румъния-България от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Събитията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Организаторите призовават зрителите да използват лични предпазни средства и да спазват дистанция.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

https://www.livechatalternative.com/