Пропускане до съдържанието на страницата

Празникът на квартала „Заедно в Здравец“ стартира тази събота с акция за почистване и боядисване

петък, 29 септември 2023

 

Тази събота /30 септември/ в 10 часа на детската площадка между блокове 76, 77 и 78 в квартал "Здравец" са поканени всички, които имат желание да се включат в първата акция от "Празник на квартала - Заедно в Здравец".

Събитието се организира от Общинска фондация  „Русе – град на свободния дух“, като апелът към жителите на кв. Здравец е да направят нещо добро и полезно за облагородяване на мястото, където живеят. За всички желаещи да се включат са осигурени бои, четки, чували и ръкавици. Акцията ще бъде последвана от още една – на 7 октомври, като за нея ще бъдат избрани други райони от квартала за почистване и боядисване.

Кулминацията на събитията в квартал „Здравец“ ще бъде на 14 октомври /събота/ от 16 ч. на източния паркинг на Mall Rousse. Тогава са предвидени заслужени забавления за малки и големи след добре свършената работа.

Събитието ще предложи на хората многообразие от възможности за забавление, както и атрактивни награди. В програмата са предвидени занимания за всички възрасти. От парти център „Веселяците“ ще се погрижат за детската анимация и семейните игри с награди, рисунките по лицата на дечицата и снимките с любими приказни герои. Желаещите ще могат да премерят сили в кулинарните конкурси за най-вкусно домашно сладко и най-добра домашна туршия. Кулинарното майсторство ще оценява специално жури от Професионалната гимназия по туризъм, а възпитаниците на училището ще предложат изненади за деца и родители.

Танцьорите от Танцова школа „Играорци“ ще поканят съкварталците да танцуват в ритъма на народната музика за здраве и настроение. Техният ръководител Богдан Донев ще изнесе открит урок от сцената на празника, за да може публиката да научи ново и интересно българско хоро. Заедно с малчуганите Деница Филева ще направи здравословна работилница „Вкусно и полезно“, както и ще проведе кратък урок по зумба. За забавлението на празника ще допринесат и детски модерен балет „Дъга“ към ОУ „Васил Априлов“.

В програмата на "Празник на квартала - Заедно в Здравец" ще се изявят и талантливите деца от ДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, ДГ „Зора“, ДГ „Пролет“ и НЧ „Захари Стоянов - 1937“, детски модерен балет „Дъга“ към ОУ „Васил Априлов“ и други. Младата изпълнителка Стефания Горначка ще представи на публиката със свои песни.

Веселбата в квартал Здравец ще завърши с концерт на русенската банда „Попокатепетел“, която ще зарадва всички с изпълнения на обичани хитове.

Входът за празника е свободен.

Събитието нямаше да може да се осъществи без финансовата подкрепа на „Холеман България“ ООД, „Тива Плюс“ ООД и „Оргахим“ АД.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/