Пропускане до съдържанието на страницата

Предаването и приемането на знамето на русенския Младежки гвардейски отряд бе отбелязано с тържествена церемония

четвъртък, 20 юни 2024

С тържествена церемония пред Паметника на Свободата днес бе отбелязано предаването и приемането на знамето на XIII Младежки гвардейски отряд при Общински младежки дом-Русе.

Официални гости бяха кметът Пенчо Милков, заместник-кметът по спорт и младежки дейности Борислав Рачев, началникът на гарнизона и командир на военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, началникът на Военно окръжие I степен – Русе полковник Васил Петров, зам.-началникът на Военно окръжие I степен – Русе подполковник Росен Михайлов.

„С предаването и приемането на знамето вие утвърждавате традициите на чест, доблест и патриотизъм, които са в основата на вашата мисия. Продължавайте да вдъхновявате с вашия пример и да носите гордо символите на нашата история и култура“, обърна се към младите гвардейци кметът Пенчо Милков. Той подчерта, че в днешния ден се отбелязва не само приемствеността между поколенията, но и отдадеността към националните идеали и ценности.

XIII Младежки гвардейски отряд е основан на 15 ноември 2022 г. Той има представителна функция и участва във всички важни за града и държавата празници и ритуали. От създаването си до момента отрядът е участвал в над 20 събития, в редица срещи със свои колеги, посещения в чужбина и др.

Тази година по случай Деня на Храбростта и празника на българската армия младите гвардейци посетиха президентството, където отдадоха чест на държавния глава Румен Радев и наблюдаваха смяната на почетния караул. Те участваха активно и в тържествата по случай 24 май, 6 септември и 22 септември.

Знаменосец на отряда от неговото създаване до момента е Искрен Игнатов. Днес той предаде знамето на избрания за негов наследник Онур Айдоан, който се закле да го пази чисто и неопетнено.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/