Пропускане до съдържанието на страницата

Представители на Младежкия парламент посетиха Народното събрание на Република България

петък, 27 април 2018

Представители на Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе посетиха Народното събрание на Република България. Образователното посещение бе по покана на народния представител от Русе г-н Пламен Нунев.

По време на посещението, младежите имаха възможността да се запознаят с историята на българския парламент и със законодателния процес. Те станаха свидетели на Парламентарния  контрол в пленарна зала и участваха в откриването на изложба. В една от заседателните зали на Българския парламент, младите хора се срещнаха и зададоха въпроси по актуални теми на Председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, с г-н Георги Марков и с народните представители г-н Пламен Нунев и г-н Андриан Райков. Изненадваща за русенци бе срещата им с евродепутата Андрей Новаков, с когото вече се познават от срещите им в родния им град и лично го поканиха на младежко събитие, посветено на Деня на Европа в Русе.

Предишния ден, младежите се срещнаха и с още един народен представител от Русе - г-жа Светлана Ангелова, която им разказа за дейността на народния представител и показа сградата на Канцеларията на Народното събрание, в която заседават постоянните комисии на парламента.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/