Пропускане до съдържанието на страницата

Пресияна с Гран при от международен конкурс в Казахстан

петък, 03 юни 2016

Ученичката от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе Пресияна Димитрова спечели „Гран при“ от осемнадесетото издание на Международния фестивал на изкуствата  „Бозторгай“, който се провежда в Алмати, Казахстан и е организиран от Министерството на културата и спорта на страната-домакин.

В музикалната надпревара се включиха общо  150 участници от Казахстан , Италия, Киргизстан, Литва, Беларус и  Русия. Младата русенска  певица се състезава в старшата група при децата в категория „Вокал“. Тя  грабна сърцето на журито и публиката с изпълненията на песните „Повей ветре“ и „I surrender“.

Пресияна пее от 5-годишна възраст. Първоначално тя е член на ДВГ „Слънце“, но не след дълго започват и соловите й изяви както в Русе, така и в страната и чужбина. Носителка е на множество награди.

Заедно с Пресияна, в Казахстан беше и по-голямата й сестра Мирела Димитрова, която е миналогодишна носителка на  Гран при от Международния фестивал „Бозторгай“ в Алмати. През тази година Мирела участва в гала концерта като лауреат и в още два концерта в казахстанския град.

И двете момичета са част от „Лицата на Русе“ и са възпитанички на вокалния педагог Аделина Колева и за да посещават уроци, пътуват до Горна Оряховица. Аделина Колева е ръководител на вокален състав „Нова музика“, вокален състав „Грамис“ – София  и вокален педагог  в телевизионният формат „Гласът на България“.

В момента Мирела и Пресияна се подготвят активно за поредната си изява в предаването „България търси талант“, където е достигнаха до финалния етап и ще разчитат на подкрепата на зрителите.

Пътуването на младите певици до Казахстан стана възможно, благодарение на финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/