Приключи 50-часовия хакатон за предприемачи в Русе. 1000 лева награда получи най-добрата бизнес идея

понеделник, 07 юни 2021

Приключи първото по рода си 50-часово събитие за предприемачи „Започни млад“/Start young в Русе. То се организира от списание „Български предприемач“ в партньорство с Община Русе, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Русенската търговско-индустриална камара.

„Енергията Ви е неописуема и нямам търпение да видя крайния резултат от работата ви през уикенда“, приветства младите русенци заместник-кметът Златомира Стефанова.

Под менторството на успешни български предприемачи от петък до неделя участниците работиха по развитието на своите бизнес идеи. Във финалния ден те представиха разнообразни бизнес модели, свързани с подобряване качеството на българските ресторанти, технология за изкуствена фотосинтеза, производство на ученически пособия от рециклирани училищни материали, обрисуване с графити на публични пространства и производство на енергия от биомаса.

Голямата награда от 1000 лева спечели младият отбор, който само за два дни създаде иновативен бизнес модел на видеогейминг център в Русе.

Впечатлени от ентусиазма на участниците, партньорите и менторите на събитието осигуриха и допълнителна подкрепа и награди. 4 от отборите получиха специална покана от доц. Даниел Павлов за участие в 5-ото Иновативно младежко експо на 9 юни. Три специални награди получиха учениците от Русенската търговско-индустриална камара, а всеки от участниците се сдоби с двумесечно обучение за търговия с криптовалути.

Поради повишения интерес и успеха на събитието се очаква то да се проведе отново през есента.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/