Пропускане до съдържанието на страницата

Приключи информационната кампания за борба с трафика на хора "Отвори очи... Подай ръка" на Сдружение БРТИМ

петък, 22 декември 2017

В периода октомври - декември 2017 г. се проведе петата информационна кампания за превенция на трафика на хора - част от дейностите на Сдружение БРТИМ, в рамките на проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ.

Кампанията под надслов "Отвори очи... Подай ръка" се проведе в сътрудничество с Местната комисия за борба с трафика на хора - Русе и беше насочена към повишаване на информираността относно престъплението трафик на хора, познато като "съвременното робство".  Целева група на кампанията отново бяха ученици от 6, 7 и 8 клас в 5 училища и представители на местните общности с фокус върху младежи от кв. "Дружба" 2, Русе и населените места в общините Борово и Иваново.

Кампанията беше открита с публично събитие по повод Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври, проведено в двора на СУ "Васил Левски", Русе, и продължи с поредица от разнообразни дейности. Част от кампанията бяха тематични дискусионни работилници с ученици в час на класа; изработване и разпространение на интересни информационни материали; прожекции на филми, последвани от дискусия; ежеседмично публикуване на кратки факти за трафика на хора в рубриката "Знаете ли, че..." в социалните медии; кутия за споделяне на мнението на децата по отношение на трафика на хора; подготвяне и експониране на арт-инсталации; ангажиране на учениците и младежите  в различни интересни дейности в училище и в общността, които повишиха тяхната чувствителност към темата на кампанията; конкурс за комикс и картичка "Отвори очи... Подай ръка".

Краят на кампанията беше отбелязан с награждаване на участниците в конкурса за комикс и картичка, както и с подреждане на арт-инсталации във фоаето на СУ "Васил Левски", Русе; читалище "Георги Бенковски", Русе; читалище "Искра", Борово и в центъра за обслужване на граждани на Община Иваново.

Благодарим на доброволците на Сдружение БРТИМ, които за пореден път ни подкрепиха, както и на всички, ангажирани с осигуряване на съдействие за провеждане и участие в нашите събития.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/