Пропускане до съдържанието на страницата

Продължава работата на бригадата за ремонт на тротоари в Русе

четвъртък, 25 август 2022

Стълбите, водещи към Музея на транспорта, районът около Паметника на моряка и подхода към Парка на възрожденците – това са последните обекти, по които действа бригадата за ремонт на тротоари в Русе.

Сформирана през миналата година към Общинско предприятие „Комунални дейности“, групата работи ежедневно както в кварталите, така и в центъра на града.

През последните седмици тя постави нови тротоарни плочи на стълбите, свързващи Парка на младежта с Музея на транспорта. Изцяло преобразен е и подходът към Паметника на моряка, където също бяха отстранени старите плочи и положени нови.

За да се подобри достъпът до Парка на възрожденците, служителите от бригадата изградиха стълби и рампа за трудноподвижни хора и детски колички.

Те се включиха и в благоустрояването при бл. „Гагарин“ в кв. „Здравец“. Бригадата участва в изграждането на новите тротоари и паркинг елементи, а колегите им извършиха асфалтирането и подмяната на осветителните тела в района.

В момента групата подготвя за поставяне на нови тротоарни плочи и бордюри участък по ул. „Драган Цанков“. В дейностите се включват активно и ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев" в Русе, които стажуват това лято в предприятието.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/