Пропускане до съдържанието на страницата

Програма на строително-монтажните работи по проект "Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от "ВиК" ООД - Русе за периода 16.05.2022 - 22.05.2022 г.

петък, 13 май 2022

Програмата на Проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от "ВиК" ООД - Русе" за периода 16.05 - 22.05.2022 г. можете да видите тук.

От водопреносното дружество информират, че стартират строително-монтажните работи на обект "Реконструкция на на ВиК мрежи в гр. Русе; Етап II". В техническия проект за този строителен обект е заложена реконструкция на водопроводи с дължина 32 км в гр. Русе по над 90 улици. Освен реконструкцията на водопроводи е предвидено изграждането на система за повишаване на налягането в помпена станция „Здравец“, както и изграждане на 1249 бр. сградни водопроводни отклонения. Изпълнител на договора за инженеринг за строителния обект е ДЗЗД „ВиК Средна Кула 2019“, а целта на инвестицията е да се подобрят условията на питейно-битовото водоснабдяване, намаляване на водозагубите, както и повишаване на надеждността на водоснабдителните системи.

Договорът, сключен с ДЗЗД „ВиК Средна Кула 2019“, е последният от договорите за инженеринг по проекта, във връзка с който започва изпълнението на строителни дейности, като в момента се извършват изкопни работи по бул. „Родина“ в отсечката от ул. „Мадарски конник“ до ул. „Митрополит Григорий“. Участъкът ще бъде затворен за движение на МПС, допълват от "ВиК" ООД - Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/