Пропускане до съдържанието на страницата

Проведе се Международния конкурс „Речни ноти“

понеделник, 26 август 2019

От 22 до 24 август в град Тутракан  се проведе Международния конкурс „Речни ноти”.

Той е включен в календара на МОН в програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Индивидуалните поп изпълнители от 8 до 12 клас получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място. Сътрудничи си и с няколко Международни конкурса - „Славянски базар“, Беларус, „Б

Озторгай“, Казахстан, „Орфей в Италия“, Италия и „Короната на Орфей“ и Гърция. Конкурсът се проведе в три категории:„Индивидуални изпълнители“, „Вокални формации“ и „Песни от мюзикъли и филми“.

Компетентното жури под председателството на композитора Хайгашод Агасян и членове Турсънай Кудерина - вокален педагог от Казахстан, Йордан Марков - поп певец, Иван Гайдаров - поп певец, Димчо Рубчев - диригент, Николай Текелиев - журналист, Петя Василева - зам. кмет на Община Тутракан при голяма конкуренция присъдиха следните награди на солисите от ВС „Слънчеви ноти“:

В категория „Индивидуални изпълнители“ в първа възрастова група Мартин Колев на 6 г. с песента „Бал на мишките“ спечели 1 място. Дария Стефанова на 7 г. спечели 2 място. Те имат покана за участие в конкурса „Короната на Орфей“ в Гърция.

Във втора група Мартин Сиромахов на 9 г. се класира на първо място с песните „Песен от сълза“ и „Пак съм тук“. Той има покана за участие в конкурса „Орфей в Италия“ в Италия.

В трета група Никола Желязков на 12 г. спечели първо място с песните „Междучасие“ и „I feel good“и има покана за участие в конкурса, „Бозторга“ в Казахстан.

В категория „Вокални формации“ дуетът Мартин и Васил Сиромахови от ДВГ „Слънце“ при ОБДЦКИ с песните „От тука започва България“ и „Българийо, единствена си ти“ спечелиха второ място.

Вокален педагог на децата е Наталия Константинова.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/