Пропускане до съдържанието на страницата

Проведе се начална пресконференция по проект „Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност и мерки, съгласно Наредба № 4 за достъпна среда на Комплекс за социални услуги за деца и семейства”

сряда, 31 май 2017

Днес, в Заседателната зала на Община Русе, се състоя начална пресконференция за стартиране изпълнението на проект „Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност и мерки, съгласно Наредба № 4 за достъпна среда на Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/”.

На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности и ръководител на проекта Иван Григоров и неговият екип, където бяха презентирани целите, дейностите и очакваните резултати.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства предоставя социални услуги за деца и семейства в общността, насочени към удовлетворяване на установените потребности на  потребителите и предотвратяване на риск от социално изключване.

Целта на проекта е модернизиране на материално-техническата база на предоставяните социални услуги за деца и семейства в риск и осигуряване на безопасна и подходяща социална инфраструктура, чрез цялостна реконструкция на сградата и дворното пространство. Проектът осигурява трайно предпоставка за повишаване на качеството на живот на представителите на целевата група и за развитие и усъвършенстване на системата от социални услуги предлагани в общността.

Основните дейности на проекта са насочени към извършване на основен ремонт на сградата на КСУДС и прилежащото дворно пространство, с внедряване на мерки за енергийна ефективност и въвеждане на мерки за достъпна среда, с цел осигуряване равни условия на деца и лица в неравностойно положение – потребители на услугите.

Проектът е на стойност 1 463 794,74 лв. и е с продължителност 30 месеца. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, с Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие ”.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/