Пропускане до съдържанието на страницата

Проведе се отчетно-изборно събрание на Младежки парламент към Общински младежки дом - Русе

петък, 03 ноември 2017

На 2-ри ноември, в Пленарна зала на Община Русе, се проведе годишното отчетно-изборно събрание на младежите от Младежки парламент към Общински младежки дом – Русе. Над четиридесет бяха участниците, които се включиха в най-важната за клуба годишна среща, на която се прави равносметка за дейностите през изминалата година и се избира ново ръководство. Срещата откри досегашният председател на Младежки парламент – Жанита Рафаелова, с кратко обръщение към присъстващите връстници и към Общински младежки дом – Русе, като изрази благодарност за подкрепата във всички дейности на парламента. Директорът на Общински младежки дом – Русе г-жа Красимира Николаева направи кратко обръщение към всички и изрази радостта си от работата с младите хора и от всичко, което те са успели да постигнат досега, като ги увери, че и занапред могат да разчитат на безрезервна подкрепа.

След кратките обръщения се пристъпи към отчетната дейност и преглед на направеното до момента. За целта, младежите бяха подготвили презентация с много снимки от най-интересните събития, в които са участвали и организирали. Представените акции бяха тридесет и пет, избрани измежду всички петдесет и включваха най-различни инициативи като доброволчески посещения в домове за възрастни и домове за деца, които се нуждаят от специални грижи, включване в инициативата „Да изчистим България заедно”, участие във фестивала „Всемир на таланти“, помощ в организиране на събития като Коледно-новогодишния фестивал на ОМД – Русе, Русенски карнавал, Фестивал на цветовете, който пък се провежда изцяло по тяхна идея и реализация вече за втори път в града ни, както и участия в семинари и обучения, културни обмени в страната и чужбина, помощ и подкрепа на чуждестранни доброволци в  страната ни и още много други. За една от акциите си младежите издадоха стара хартия, събирана чрез организирани акции от тях по училищата, а със събраните средства помогнаха на бедстващите хора от Хитрино и направиха дарение за Българската Коледа. За тази акция получиха признание от най-висока степен – писмо и почетна грамота лично от Президента на Република България. След като си припомниха многото инициативи и направиха преглед на дейността си, младежите пристъпиха към другата важна цел на събранието, а именно, чрез гласуване, да изберат своето ново ръководство.

За нов председател на парламента бе избрана Деница Кирилова, за нейн заместник бе избрана Магдалена Георгиева, а за секретар на клуба - Полина Дудева. Членове на управителния съвет: Борис Неделчев и Елена Михайлова, помощник-секретар Виктория Пенчева, почетни членове са Николай Кръстев и Жанита Рафаелова, и двамата бивши председатели с опит. Всички те са се включвали активно в дейностите на парламента повече от една година. Теодора Траянова, дългогодишен ръководител на клуб Младежки парламент, пожела на добър час на всички през следващата година и отбеляза доминиращото женско присъствие в ръководството през тази година.

Младежите поздравиха новото ръководство, което вече даде силна заявка със смели решения за нова организация на досегашната работа. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/