Пропускане до съдържанието на страницата

Проведе се съвещание по организация на подготовката за зимен сезон 2016 - 2017 г.

понеделник, 21 ноември 2016

Днес, 21.11.2016 г., в Заседателна зала се проведе съвещание на кмета на Община Русе Пламен Стоилов с щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, кметове на кметства и ръководителите на ведомства, организации и фирми по организация на подготовката на Община Русе за зимен сезон 2016 – 2017 г.

Представен бе доклад за подготовката на Община Русе за зимния експлоатационен сезон по отношение на дейностите, възложени  на кметовете на населените места от общината,на заместник-кметоветепо комуналнии хуманитарнидейности, на директора на дирекция  „Обществен ред и сигурност”  и мероприятията, възложени на управителите на юридическите лица в договорни отношения с Община Русе за снегопочистване и зимно поддържане.

Изготвена е актуализирана Програма за снегопочистване и зимно поддържане на територията на община Русе, а техниката и необходимия персонал за извършване на дейностите по снегопочистване и зимно поддържане на улиците и пътищата в съответствие с изготвената от общинска администрация Програма за снегопочистване и зимно поддържане е подготвена за извършване на механизирано и ръчно снегопочистване. Въведено е и денонощно дежурство.

„Няма да правя компромиси и ще следя стриктно отговорните фирми и лица за изпълнението на задълженията им. На първо място са хората, тяхната безопасност и нормалните условия за инфраструктурата“. Кметът призова за добра координация и готовност между звената и нареди да се следят стриктно атмосферните условия.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/