Пропускане до съдържанието на страницата

Работилница за дигитални умения ще обучи 150 русенци

петък, 10 юни 2016

Днес в Културен център BH  се проведе пресконференция по повод старта на проект „Работилница за дигитални умения“ на Сдружение “Startup Factory”.  Той се реализира с подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и ВН-социален проект на Еконт, в рамките на конкурс „Знание и растеж“.

На представянето на инициативата присъстваха Емилиян Енев – председател на УС на Сдружение “Startup Factory”, председателят на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и зам.-кмет „Европейско развитие“ в Община Русе д-р Страхил Карапчански и Маринела Колева - директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД.

Проектната идея „Работилница за дигитални умения“ предвижда организирането на серия от тематични курсове, практически семинари, демонстрации, експерименти, симулации и работни сесии, които са насочени към развитие на дигиталните и техническите умения на хората от Русе и областта. Очаква се в рамките на проекта да бъдат обучени 150 души.

Д-р Карапчански заяви, че проектът напълно се вписва в контекста на Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Община Русе 2016-2025 г., която ще бъде внесена за разглеждане на редовното заседание на Общински съвет – Русе през месец юли.

Работилницата за дигитални умения ще започне в края на юни с курс по 3D дизайн, който ще се води от ученици. През юли ще се проведе курс по сглобяване и управление на дрони. Предвидено е и обучение по софтуерни разработки и роботика.

Всички курсове ще съдържат практическа част, която цели разработката на конкретен проект от участниците. На финала на курсовете ще се презентират прототипите на продуктите и усвоените умения пред аудитория.

Проектите ще бъдат насочени към решаване на проблеми на бизнеса и жителите в Русе, намиране на нови технологични решения на съществуващи услуги и демонстрации на придобитите компетенции чрез симулации в реална работна среда.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/