Пропускане до съдържанието на страницата

Родителите в община Русе могат да кандидатстват за финансова помощ за второ дете

вторник, 23 ноември 2021

Община Русе напомня на родителите за възможността да кандидатстват за получаване на еднократна парична помощ в размер на 150 лева за новородено/осиновено второ дете и 400 лева при раждане на близнаци.

Помощта се предоставя на децата, родени след 31.12.2020 г.  

Право на нея имат хора с постоянен и настоящ адрес на територията на общината, като единият родител следва да е с постоянен адрес не по-малко от една година към момента на раждане на детето.       

Второто условие е да са навършили 18-годишна възраст към момента на раждане на детето. Освен това и двамата родители/осиновители трябва да имат непрекъснати здравноосигурителни права към момента на подаване на искането.

Желаещите да се възползват от еднократната помощ трябва да подадат заявление-декларация по образец в деловодството на Община Русе в срок до навършване на шест месеца от раждането/осиновяването на детето. Информация за останалите документи, които следва да се приложат, може да откриете тук.

До момента финансово са подпомогнати 165 семейства с новородено второ дете и 14 семейства за раждане на близнаци, като общата изразходвана сума е в размер на  30 350,00 лв.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/