Пропускане до съдържанието на страницата

"Ротари клуб" дари уреди за пречистване на въздуха на ДГ „Снежанка“

вторник, 20 септември 2022

Община Русе ще съдейства на организацията за осъществяване на съвместни проекти

 

Ротари клуб „Дунав Русе“ дари уреди за дезинфекция на въздуха на децата от ДГ „Снежанка“ – Русе. Апаратите бяха предоставени лично от дистрикт гуверньора на организацията Виолина Костова в присъствието на заместник – кмета Енчо Енчев и директора на детското заведение Екатерина Иванова. Дарители са събрали част от сумата, нужна за закупуването на техниката, а финансирането се осъществява по проект „Подобряване на здравната инфраструктура на ДГ „Снежанка” в Русе и ДГ „Стадиона” в град Бяла, и осигуряване на условия за занимания на децата на закрито.

Енчо Енчев благодари за дарението и изрази увереност, че апаратурата ще бъде оценена и от родителите на прага на студените месеци, когато обичайно се развиват голяма част от вирусните инфекции сред подрастващите.

Самите уреди за пречистване на въздуха могат да работят през целия ден и без да оказват влияние върху обучаващите се и персонала на детската градина. Това обясни д-р Виктор Маргаритов, който направи демонстрация и увери, че апаратите са безопасни и изцяло според изискванията на Министерството на здравеопазването.

По-рано през деня се състоя среща в Община Русе, на която заместник-кметът Енчо Енчев изрази готовност общинската администрация да съдейства изцяло за бъдещите проекти, които „Ротари клуб“ разработва. Съвместното сътрудничество ще се осъществява по социално значими въпроси и на територията на цялата община.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/