Пропускане до съдържанието на страницата

Русе ще отбележи Световния ден на предизвикателството на 15 юни с редица спортни прояви в Парка на младежта

сряда, 12 юни 2024

На 15 юни от 10:30 ч. на алея „Перистери“ в Парка на младежта  ще се проведе националната спортна проява „Световен ден на предизвикателството 2024“. Тя се организира от Община Русе, Ученическа спортна школа-Русе, РУО-Русе, Българска федерация спорт за всички/БФСВ/ и е с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“. Подробности за кампанията бяха дадени днес на пресконференция в сградата на Община Русе, в която взеха участие зам.-кметът Борислав Рачев, началникът на РУО-Русе д-р Росица Георгиева, директорът на УСШ-Русе Мая Петрова и журналистът Румен Николаев.

За първи път „Световен ден на предизвикателството“ ще се проведе съвместно с кампанията „Заедно активни - аз и моето семейство“, организирана от Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“. Тя се осъществява от журналиста Румен Николаев с подкрепата на Българския червен кръст. Спортните занимания ще се проведат в навечерието на Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика - 26 юни.

По протежение на алея „Перистери“ и в двора на Английската езикова гимназия „Гео Милев“ ще бъдат обособени места за демонстрации на включилите се в инициативата 18 спортни клуба от Русе. Всеки желаещ ще може да вземе участие чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне за 10-15 минути без прекъсване в зависимост от физическите си възможности. Участниците ще могат да избират дали да се включат в занимания по борба, джудо, бадминтон, футбол, бокс, акробатика, вдигане на тежести и др. В спортната проява ще вземат участие и близо 100 ученици от 11 учебни заведения, които ще бъдат подкрепени от своите родители, както и служители на две от най-големите компании в региона.

В рамките на кампанията „Заедно активни - аз и моето семейство“ русенци ще могат да се включат в различни развлекателни игри като народна топка, скачане на ластик, игра на дама, федербал и др. На място ще бъдат обособени и пунктове по „Първа долекарска помощ“ и „Превенция на водния травматизъм“ от БЧК и Регионалната здравна инспекция.

За участниците в проявата е предвидена и томбола с множество награди, осигурени от Община Русе.

В културната програма на събитието ще участват Мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом и Клуб по спортни танци „Настроение“. Организацията ще бъде подпомогната и от Ученическа спортна школа с директор Мая Петрова. В спортната проява ще се включат и Клуб за спорт и танци „Фламинго Етно“ и танцьори от  ФТТ „Найден Киров”.

Националната кампания "Световен ден на предизвикателството" се провежда за 31-ви път и цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/