Пропускане до съдържанието на страницата

Русенецът Теодор Цветков ще преплува Черно море

петък, 07 януари 2022

27-годишният Теодор Цветков от Русе си постави ново предизвикателство – този път да преплува Черно море.

Целта на известния с благотворителните си инициативи русенец е да измине 1175 км от грузинския град Кобулети до Бургас това лято, което ще го направи първият човек, преплувал разстоянието.

„Аз съм този, който ще успее, защото това е моят личен избор и знам, че имам волята, смелостта и психиката да го направя“, казва Теодор.

По време на плуването ще бъде извършено първото по рода си изследване на подводното замърсяване във водоема. Ще се вземат проби за наличие на микропластмаса, които ще бъдат анализирани в лаборатория в България.

За да се осъществи каузата, може да я подкрепите посредством:

•        пейпал - https://www.paypal.me/winterswimming;

•        банков път - BG64UBBS80021013954850 - Теодор Илиянов Цветков.

В края на 2017 г. Теодор преплува 200 метра (за под 3 минути) в ледените води на езерото в лесопарк „Липник”. На следващата година той постави световен рекорд за преплуване на 10 километра с една ръка. Представи България в първенства по зимно плуване в Словения и Чехия, от които се върна с медали, а през 2021 преплува 181 км по р. Самара в Русия. Всяко от начинанията си той обвързва с благотворителни каузи, в които вярва.

Най-смелото му желание е да се включи в маратона Оceans 7 и да стане първият българин,  преплувал 7 протока в опасните открити води на Световния океан.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/