Пропускане до съдържанието на страницата

С гонки и демонстрация на драконови лодки продължи вторият ден на спортното събитие „Sports4green Deal“

петък, 15 септември 2023

С надпревара между отборите на Унгария и Спортен клуб по кану-каяк "Локомотив"-Русе в дисциплината „Драконови лодки“ започна вторият ден на спортния форум „Sports4greenDeal“. На езерото в Лесопарк „Липник“ те премериха сили на 500 м дистанция, в която унгарският отбор спечели с минимална преднина от 0.5 секунди.

След състезателната част всички отбори, участващи в събитието, се възползваха от възможността да се качат на драконовите лодки. Те са четири на брой и са дарени от китайския град Ичун, с който Русе подписа наскоро декларация за установяване на приятелски отношения. С тях България ще участва на предстоящото Световно първенство по драконови лодки през 2025 г., което ще се проведе именно на гребната база в Николово.

На демонстрационната част от програмата присъства и кметът Пенчо Милков, който също се включи в плаването с атрактивните лодки.

По-късно от 14 ч. в зала “Култура” (на ул. „Цариброд“ 3) се проведе семинар “Еко отговорност в спорта”, в който участие със свои презентации взеха представители на Унгария, Румъния, Чехия, Малта и Литва.

От 17:00 ч. в Парка на младежта започнаха състезания по ориентиране и лекоатлетическо бягане, в които участваха отборите на Литва, Германия, Чехия, Турция, Сърбия, Румъния, РС Македония и България.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/