Пропускане до съдържанието на страницата

С празничен концерт и изложби Русе ще отбележи Деня на българската община

понеделник, 11 октомври 2021

Богата програма от събития очаква русенци по случай Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври.

Община Русе ще отвори вратите си за възпитаници на средните училища. Те ще имат възможност да се включат в инициативата „Кмет за един ден“, с която ще се запознаят с организацията на работата на местната власт и администрацията, а в края на събитието ще оставят и своята следа, като засадят символично дръвче.

В 12 ч. във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба „През погледа на художника: емблематични русенски сгради“, а пред сградата обеден концерт ще изнесе Биг бенд Русе.

През деня Пантеонът на възрожденците ще бъде с вход свободен, а от 14:30 в него ще има представяне на 360-градусов мултимедиен филм „Модерност, Възраждане, Революция – личности и събития“.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ също ще се включи в тържествата, като в 15:30 ще открие специална тематична изложба на книги и периодични издания.

От 18 часа в Доходно здание ще започне концертът на децата от Общински детски център за култура и изкуство, Общински младежки дом и ФТТ „Найден Киров“.

Събитията ще протекат съгласно разпоредбите на здравното министерство.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Последни Новини

виж всички новини >

https://www.livechatalternative.com/