Пропускане до съдържанието на страницата

Шест български младежи се завърнаха от Германия с участието си в Международен доброволчески проект

сряда, 31 юли 2019

Шест младежи на възраст от 18 до 29 година взеха участие в Международен доброволчески проект на Младежка Академия в близост до Кьолн, Германия, който се проведе от 13 до 28 юли, 2019г.

Tе бяха изпратени там от Младежки дом - Русе и подкрепяща организация сдружение „Вдъхновение“, като партньори по международния проект. Работата им  като доброволци включваше различни дейности, предимно свързани със социалните услуги. Основната дейност те проведоха в Клостер Гардън - социален дом за възрастни и за  майки с деца. Домът се намира в село Мертен и съвместява различни социални услуги, като грижа за хора страдащи от деменция, самотни възрастни, майки с малки деца, които се нуждаят от временна подкрепа, както и детска градина за деца от околността.

Българските младежи заедно със свои връстници от Германия, Шотландия и Италия също участници в проекта, прекараха шестнадесет дни в грижа за възрастните и за децата. Те помогнаха много и в поддръжката на парка и градините на дома и изработиха сами къщички за птици, дървени модули за детска игра и дори скулптури, които аранжираха сред парковото пространство.

Младежите споделиха, че участието в такъв проект е много ценно за тях, тъй като им позволява да се срещнат с връстници от Европа и да работят заедно, а също и заради възможността да получат ценен опит в социалната сфера.

Проектът е насочен и разработен с поглед към младите хора, които срещат трудности в различни области на живота си и има като своя идеална цел изравняване на стандарта на живот на младежите от Европа и равен старт за тях.

В края на проекта те получиха предложение за провеждане на стаж, участие в друг проект и дори започване на работа.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/