Пропускане до съдържанието на страницата

СК „Калагия“ участва в международна онлайн среща за обмен на добри практики в ушу

понеделник, 20 март 2023

        Китайският град Цанджоу бе домакин на конференция за обмен в бойните изкуства със страните от Централна и Източна Европа. Единствените представители от България, които бяха поканени от организаторите да представят българското ушу, бяха СК „Калагия“ с президент, основател и главен треньор Мария Неделчева. Участваха представители на 14 европейски държави, няколко известни традиционни школи по ушу от Китай, както и гости от Северна Америка.
        Те бяха посрещнати от представители на държавната администрация на Китай и кмета на града–домакин Сян Хуей. Всяка организация се представи с кратка реч на своя главен учител и кратък клип, представящ постиженията на школата.
        Кметът на Цанджоу приветства участниците в конференцията. “Китай и страните от Централна и Източна Европа имат дълга история и забележително културно наследство”, заяви Сян Хуей.
        Говорителят на Министерството на външните работи на Китай Дзян Ю изрази готовността на Пекин да работи със страните от Централна и Източна Европа за насърчаване на културния обмен, така че той да се превърне в още един мост между Китай и Стария континент.
        В официалния китайски клип за представяне на събитието бе включен клип от спектакъла "Детски фантазии", създаден от клуб по ушу и тай чи към Общинския младежки дом.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/