Пропускане до съдържанието на страницата

След снощния паднал сняг: Обстановката в община Русе остава спокойна

събота, 28 януари 2023

    Обстановката в Русенско остава спокойна, след снощния обилен снеговалеж. През нощта на територията на общината са работили 4 фирми, които са чистили снега и след това са опесъчавали пътните артерии.

   Фирма „НЕЛСЕН“ е почиствала Русе с общо 5 комбинирани машини, които след разчистване на снега, са минали още веднъж с третиращ препарат против заледяване. Най-много сняг е бил премахнат от бул. „Потсдам“, ул. „Борисова“, булевардите „Тутракан“ и „Трети март“, както и в района на кварталите Дружба и Чародейка.

    Фирма „Пътинжинеринг“, която почиства входно-изходните точки на града, е осигурила безопасно придвижване по бул. „България“ и бул. „Трети март“. Служителите са оперирали 9 снегопочистващи машини на територията на областта.

   Общинско предприятие „Паркстрой“ също са се включили през нощта в разчистването на Централна градска част, като за целта са използвали две от метачните си машини. Съоръженията могат да бъдат полезни и в зимния сезон, тъй като са оборудвани с гребло за сняг, опесъчител и роторен снегорин.

   В района на малките населени места на територията на община Русе са работили служителите на фирма „Берус“. 5 снегорина и 2 машини за опесъчаване са минали по два пъти, оставяйки напълно разчистени пътните артерии. През изминалата нощ не са получени сигнали на спешния телефон на Община Русе от малките населени места за бедстващи и нередности.

    Снощи в късните часове на нощта е постъпил сигнал в Община Русе от МВР за 4 опасни пропадания по бул. „България“ /след бензиностанция Еко/, които са били предпоставка за пътно-транспортни произшествия. На място са пристигнали екипи на Общинското дружество „Комунални дейности“, които са запълнили дупките. В момента придвижването по трасето е обезопасено.

   От НИМХ – Русе предупреждават, че днес и утре ще има значителни снеговалежи в Североизточна България. В Лудогорието и Добруджа ще се създадат условия за виелици и навявания. Температурите ще се движат между минималните -3 градуса и максимални от 0 до 5 градуса.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/