Пропускане до съдържанието на страницата

Специални гости и разнообразие от събития и тази година на Русенски карнавал 2018

сряда, 20 юни 2018

Днес, в Заседателната зала на Община Русе, се проведе пресконференция по повод провеждането на Русенски карнавал 2018. На събитието присъстваха зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост в Община Русе Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

Програмата за тазгодишното издание на Русенски карнавал 2018 ще бъде наситено с разнообразие от събития. На 20, 21 и 22 юни, от 10:00 ч. до 12:00 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч., младежи от Гърция, Испания, Италия, Португалия, Германия, Словакия, Тунис, Египет и Азербайджан са подготвили уъркшоп, в който ще рисуват карнавален грим на малки и големи на площада пред Съдебната палата, а също така и ще покажат как всеки може да си изработи своя карнавална маска.

За любителите на танците и аеробиката, на 20, 21 и 22 юни, от 18:00 ч. до 18:30 ч., пред Съда, ще се проведе клас по аеробика с Нада от Тунис.

На 22 юни, /петък/, от 18:30 ч., на пл. "Свобода", млади изявени спортисти от АК "Локомотив" ще представят акробатични демонстарции, а от 19:30 ч., отново на пл. „Свобода“, на сцената пред Съда, ще се проведе концерт на RUSSE JAZZ SYNDICATE. В навечерието на Русенския карнавал, след тригодишна пауза, музикантите от формацията, съставена изцяло от русенски музиканти, ще представи на своите почитатели музика в стиловете джаз, джаз-рок и фънк. На сцената ще излязат Александър Славчев (китара), Светослав „Козмо“ Неделчев (бас), Борис Петров (клавири), Анатоли Ангелов (саксофон), Александър Миланов (тромпет), Юлиян Данчев (перкусии), Даниел Джумалийски (ударни). В духа на пръвоначалната идея на формацията за приобщаване на млади русенски музиканти, в концерта ще вземат участие и Велизар Проданов (цигулка), Любен Любенов (бас), Лаура Цайтлер (флейта) и Деян Джумалийски (перкусии).Концертът е организиран със съдействието на Българо-Американска Кредитна Банка АД и ОП „Русе Арт“. При дъждовно време, концертът ще се проведе в Доходно здание.

Най-пъстрото събитие в летния календар на Русе и най-значимо в културния календар на дунавската ни столица – Карнавалът, ще се проведе на 23 юни 2018. През годините Русенският карнавал се е превърнал в традиция за свобода на изявата, чрез всички форми на уличния пърформанс – шествия, танци, игри, състезания. В навечерието на Еньовден, Русе ще бъде сцена за индивидуални и групови изяви, ще се състезават идеи, неочаквани импровизации и нестандартни решения. Началото на цветната фиеста ще бъде дадено в 18.30 часа  с четири лъча, тръгващи от Историческия музей, Паметника на „Альоша“, сладкарница „Неделя“ и Държавна опера – Русе, които ще се съберат на площад „Свобода“. На 23 юни е предвидена програма с участието на Миро, Бате Енчо, Дара и Лос Памбос със специалното участие на Рей Хернандез – музикант от Венецуела и  IDance Studio на Каталин и Андреа от Румъния. Началото ще бъде дадено в 18:00 часа ан голямата сцена пред съдебната палата.

В 18:45 ч. ще тръгне ритуално шествие, водено от известния волейболист от близкото минало и русенец Любо Ганев, което ще съпътства пренасянето на Световната купа по волейбол от сцената пред Държавна опера – Русе до сцената пред Съда. В 19 часа Карнавалът ще бъде открит официално и ще бъде коронован новият Цар. След това всички желаещи ще могат да се снимат с Купата на сцената пред Операта.

Забавления, игри и много награди очакват участниците, а карнавалът е без възрастови ограничения. Предвидени са и специални награди за тематично представяне на семейства, родствени групи, приятелски кръгове, съседи и цели квартали.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/