Пропускане до съдържанието на страницата

Стартира проект „Разкриване на общностен център за предоставяне на почасови социални услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Център за социална рехабилитация и интеграция“

вторник, 30 май 2017

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, се проведе начална пресконференция по проект „Разкриване на общностен център за предоставяне на почасови социални услуги „Личен асистент“, „Социален асистент“ и „Център за социална рехабилитация и интеграция“.

На презентацията по проекта присъстваха директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева, началникът на отдел „Социални дейности“ Катя Петрова и екипа на проекта.

Основните цели на проекта са разширяването на възможностите за подобряване качеството на живот на децата или възрастните с увреждания и техните семейства и повишаване на мотивацията им за независим и самостоятелен начин на живот чрез насърчаване на равните възможности за заетост и интеграция на пазара на труда; реализация на комплексни действия в посока улесняване достъпа до заетост на уязвими групи, включително и чрез предоставяне на иновативни социални и здравни услуги; предоставяне на възможности за връщането на пазара на труда на хората, които полагат грижи за близките си с увреждания.

Услугата „Личен асистент“ ще могат да ползват деца или възрастни с трайни увреждания и ограничени двигателни възможности; в риск от изпадане в социална изолация; в риск от попадане в институция поради неспособност да се грижат за себе си и дома си; които по здравословни причини са в невъзможност да напускат сами дома си.

Услугата „Социален асистент“ има за цел да предостави услуги за преодоляване на социалната изолация на потребителите, да стимулира и подпомогне социалното включване и тяхната независимост и активност, както и да осъществи активното участие на потребителите в социалния живот на общността.

Услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“ включва 20 деца и лица в риск от социално изключване, както и техните близки: - деца и лица с различни видове увреждания, емоционално-поведенчески проблеми и девиантно поведение, нарушения в развитието; - деца и лица с различни форми на зависимост.

Общият размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ възлиза на 391 166,00 лева, а срокът за изпълнение на договора е 21 месеца.

Изпълнението на проекта ще надгради постигнатите добри резултати по ОП РЧР 2007-2013 и по ОП РЧР 2014-2020, и ще даде по-широк обхват и спектър на дейностите в посока предоставяне на интегрирани услуги, според потребността на хората с увреждания и за улесняване достъпа до заетост на уязвими групи.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/