Пропускане до съдържанието на страницата

Стотици деца се включиха в уроци по програмиране и роботика

четвъртък, 03 януари 2019

Приключи проект „Игра на кодове” – лекции по програмиране и кодиране за деца на сдружение „Европейски инициативи без граници“. Проектът е финансиран по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Начало на финансовите работилници беше поставено на 3 декември 2018 година. Всяка лекция беше с времетраене 60 мин. и включваше кратка теоретична подготовка, програмиране на робот, кодиране на micro:bit платка, основни термини в програмирането, игри и много изненади. Събитието беше насочено към деца от 8 до 16 години.

Интересът към проект „Игра на кодове“  беше много голям и още първите дни бяха заети всички 10 лекции. По решение на организаторите, се проведоха допълнително 2 лекции, за да се отговори на желанието за участие от страна на родители, ученици, учители и училищно ръководство.

Работилниците по програмиране се осъществиха на място в училищата, в удобно време за ученици и учители, съобразено с учебния план. Проектът обхвана повече от 250 ученици, от различни класове, от училищата СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „ Отец Паисий“, СУ „Възраждане“, ОУ „Васил Априлов“.

Благодарение на проект “Игра на кодове“, аудиторията се впусна в невероятно приключение, което изследва същността на програмирането и кодирането, навигирайки малък робот.

Проектът е съобразен с уникалния стил на всяко дете да учи, като използва играта и забавлението като инструменти да повиши разбирането и усвояването на нова знания. Създаването на страст към науката, новите знания, програмирането, кодирането и роботиката е основната цел на „Игра на кодове“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/