Пропускане до съдържанието на страницата

Стотици фенове на рока събра Грийн рок концерт

понеделник, 13 септември 2021

Много емоции предизвика в рок феновете Грийн рок концерт тази неделя. Зрителите извикаха на бис петте банди, взели участие в събитието.  Първи на сцената се качиха членовете на русенската група Slipstream. Те извоюваха участието си в концерта след конкурс за авторска песен във Фейсбук, организиран от сдружение “Грийн рок фест”, след като спечелиха гласовете на публиката.  Освен това младежите получиха и правото на видеоклип, който ще бъде заснет в Русе от екипа на Арена Медиа.

Авторски парчета и кавъри на световни хитове представиха членовете на Electric Roxy от София. Завидно музикално майсторство представиха в Русе най-младите участници в концерта, група Гравитация рок от Плевен, чийто китарист е само на 12 години. Момичетата от Second To None от Варна разтърсиха русенската сцена и доказаха, че представителите на нежния пол имат достойно място в рок музиката.

Кулминацията на концерта беше участието на хърватската група Jelusick, носеща името на своя фронтмен Dino Jelusick. Мултиинструменталистът плени русенската публика с уникалния си глас. Талантът му беше забелязан от световната легенда Whitesnake и от скоро той е най-новият член на групата.

Грийн рок концерт е първото събитие в обновения Летен театър в Русе. То се осъществи по инициатива на сдружение „Грийн рок фест" с подкрепата на Община Русе, представители на местния бизнес и десетки доброволци.

При реализирането на концерта бяха спазени всички противоепидемични мерки. Капацитетът на Летния театър беше запълнен наполовина, създадена беше организация за канализиране на потока от хора при вход и изход, бяха осигурени маски и дезинфектанти.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/