Пропускане до съдържанието на страницата

Три русенски семейства спечелиха награди от конкурса за най-романтично предложение за брак

сряда, 15 февруари 2023

8 двойки са се венчали в общината по време на Седмицата на брака

 

 

     В деня на виното и любовта кметът Пенчо Милков награди победителите в конкурса за най-романтично предложение за брак.

    Множество русенски семейства споделиха историята около един от най-вълнуващите моменти от своя живот, а победители станаха Габриела и Йордан Младенови, Богдана и Димитър Боневи, Елина и Владимир Ташкови.

     „Пожелавам на всички ви любовта ви един към друг да става все по-силна с годините. Пазете уважението помежду си и винаги търсете път един към друг“, обърна се Милков към семействата.

    Той връчи на победителите ваучери за романтична вечеря, а заелите първо място ще се насладят безплатно и на спектакъл на Драматичен театър „Сава Огнянов“.

     Ето и историите на спечелилите:

    Габриела и Йордан споделят страстта си към автомобилите, а предложението за брак става пред хиляди зрители по време на дрифт шоу, в което и двамата участват. Женят се през 2021 г. на същото място, изпълнено с шум на мотори, пушеци и мирис за изгорели гуми.

    Историята на семейство Боневи е не по-малко интересна. Димитър предлага брак на Богдана навръх Димитровден, също както неговият дядо прави 60 г. по-рано. Серия забавни указателни „писма“ отвеждат бъдещата булка до пръстена, а сватбата след това включва традиционните български обичаи.

    Красивият русенски залез става фон на любовното вричане на Елина и Владимир. Той изненадва половинката си с излет по залез на русенското пристанище. В построена за целта беседка и под майсторските изпълнения на акустична китара тя открива заветното „Омъжи се за мен!“, изписано върху захарни бисквитки.

    Конкурсът „Най-романтично предложение за брак“ се организира от Община Русе. Инициативата е по повод отбелязването на Световната седмица на брака, която местната администрация подкрепя за трета поредна година. В периода 7-14 февруари 8 двойки са сключили брак в Русе, като част от ритуалите бяха ръководени от кмета Пенчо Милков и заместник-кмета Златомира Стефанова.

    Специален подарък получи и една от най-възрастните двойки в общината – сем. Чолакови, които споделят житейския си път вече 62 години.

    Седмицата на брака в България има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Тя е част от Международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в 29 страни по света. Седмицата на брака в България празнува доброволния съюз между мъж и жена, които са направили взаимно посвещение до края на дните си.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/