Пропускане до съдържанието на страницата

Три златни значки връчи кметът Пламен Стоилов в навечерието на празника на града

четвъртък, 05 май 2016

Трима известни в своята област русенци бяха удостоени днес, в навечерието на 6 май – празника на града, със златни значки „Русе“. Кметът Пламен Стоилов връчи отличията на един от най-успешните български бизнесмени и щедри дарители - Пламен Бобоков, на дългогодишния спортен журналист и писател Александър Недков и на директора на СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ Пламен Иванов.

Собственикът на „Приста ойл“ Пламен Бобоков тази вечер ще бъде удостоен и със званието „Почетен гражданин на Русе“. Той е известен и с редица благородни начинания, сред които християнският център в кърджалийския манастир „Успение Богородично“, паметникът на светите братя „Кирил и Методий“, дарен на българската общност в Одеса, проектът „Прекрасният Северозапад“ на фондация „Братя Бобокови“ за подкрепа на духовните и културни ценности. Безспорен е неговият принос като основен инвеститор при довършването на „Булстрад Арена“ в Русе,      както и за възстановяването на църквата „Всех Святих“. 

„Това, което сте направили за Русе, Ви отрежда достойно място сред Посланиците на нашия град“, заяви кметът Стоилов.

Градоначалникът връчи значка и на Александър Недков. Той е роден на 26 април 1946 година в град Лом и само преди броени дни отпразнува 70-годишен юбилей. Завършил е Софийски университет "Свети Климент Охридски"- специалност "славянска филология". Той е един от първите постъпили в РТВЦ /Регионален телевизионен център/-Русе. За БНТ работи 35 години като репортер, редактор, отговорен редактор и заместник главен редактор. Близо три години е и репортер във вестник "Утро"-Русе. Повечето от документалните филми, излъчвани по БНТ, на които е сценарист са в златния фонд на БНТ. Александър Недков е индивидуален и колективен носител на награда РУСЕ. Индивидуален и колективен носител на годишна награда на СБЖ. Автор на над десет издадени документални книги, повечето от които са посветени на спортната история на Русе. Последната е посветена на българския водомоторен спорт.

„Имате успешна кариера, пожелавам Ви да сте здрав и да продължите да съхранявате традициите и историята“, обърна се кметът Стоилов към Александър Недков.

Златна значка „Русе“ днес получи и директорът на СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ Пламен Иванов. Той е роден на 25 април 1952 година и наскоро навърши 64 години. Носител е на отличието на Синдиката на българските учители „Директор на 2013 година“. От петгодишен свири на цигулка, а после и на китара. Днес обича да рисува. След завършването на Педагогическия институт „Дочо Михайлов“ в Силистра започва да преподава в тогавашното русенско основно училище „Климент Охридски“. А година по-късно записва задочно филология във Великотърновския университет.

Иванов е сред основателите на СДС в Русе, бил е общински съветник и е отстоявал немалко каузи. И все пак, за него най-важната кауза, която се превръща в реалност, е именно Дойче шуле.

„Мога да кажа, че моят живот се дели на две: до 1990 година съм мечтал да се възроди Дойче шуле в Русе, а след това да го направя такова, каквото е било някога - с авторитета на най-добро училище“, казва днес директорът.

„Благодаря Ви за всичко, което правите – за децата, учителите, за града“, обърна се кметът Пламен Стоилов към директора.

Тримата нови Посланици на Русе благодариха на кмета Пламен Стоилов за оказаното доверие и за честта да носят златната значка с герба на града, в който живеят, работят и успяват.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/