Пропускане до съдържанието на страницата

Ученици ще избират най-вдъхновяващите учители

сряда, 28 септември 2022

Фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за учители „Посланик на свободния дух в моето училище“. Инициативата се провежда за девета поредна година и е посветена на Деня на народните будители 1 ноември.

Конкурсът дава възможност на ученици от всички училища на територията на община Русе да номинират за награда свой преподавател, който е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“. Това може да е учителят, който им помага да обогатяват знанията си, да развиват своите дарби и умения, да изразяват гражданската си позиция и да бъдат отговорни. Преподавателят, който ги вдъхновява и насърчава да преследват мечтите си. Човекът, който ги води по пътя към успеха и ги подготвя за всички предизвикателства и трудности, които ще срещнат в живота.

Учителите могат да бъдат номинирани чрез кратко видео от един ученик, от група ученици или от цял клас. Видео материалът може да бъде заснет както с камера, така и с мобилен телефон. Нужно е номинацията да съдържа отговор на въпроса защо номинираният заслужава званието “Посланик на свободния дух”? Изисква се предложението да бъде добре аргументирано и да включва следната информация:

•        име на номинирания учител;

•        училище;

•        предмет/и, по който/които преподава;

•        име на номиниращия (име/клас/училище);

•        професионални постижения на номинирания учител;

Предложенията могат да се изпращат от 1 до 28 октомври на e-mail адреса на Фондация „Русе – град на свободния дух“ – rusefreespiritcity@gmail.com или на електронен носител в офиса на Фондацията – гр. Русе, бул. „Ген. Скобелев“ №45, ет. 3.

Номинациите ще бъдат разгледани от жури в състав:

•        Златомира Стефанова–Председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;

•        Енчо Енчев - член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;

•        Десислава Пеева – старши експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе.

Наградените в предходни издания на конкурса преподаватели не могат да участват в класирането. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през ноември.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/