Пропускане до съдържанието на страницата

Удължава се срокът на конкурс "Знание и растеж" за 2019 година

сряда, 27 февруари 2019

Фондация „Русе – град на свободния дух“ удължава срока на приема на документи за конкурса по програма „Знание и растеж“ до 17:30 часа на 7 март 2019 година. Решението е в отговор на многобройни запитвания от страна на потенциални бенефициенти и поради текущата пререгистрация на неправителствените организации в Търговския регистър. 

Основните цели на програма „Знание и растеж“ за 2019 година са разширяване на възможностите за достъп до знание и създаване на условия за свободно човешко развитие. Подкрепа за разгръщането на личностните и професионалните качества и умения на хората, чрез трупане на знания, пречупени през призмата на практическия опит.

Чрез настоящия конкурс ще бъдат подкрепени съвременните проявления на свободния дух в Русе, защото слоганът на града е много повече от красива фраза. Русе има всички исторически и съвременни основания да припознае свободния дух като своя отличителна характеристика, но често ни убягват неговите проявления в наши дни. Екипът на Фондацията е убеден, че те, в действителност, никак не са малко и с подходяща подкрепа могат да се превърнат в обединяваща сила за най-доброто от гражданската енергия на русчуклии. Затова тази година ще бъде дадено предимство на проектите, които показват, развиват и насърчават съвременните проявления на русенския свободен дух. Дават възможност за разгръщане на личностния потенциал и създават условия за свободно човешко развитие.

Ще бъдат подкрепени проекти в областта на науката, образованието, новите технологии,личностното израстване и историята. Основен приоритет в проектните предложения трябва да бъде получаването и споделянето на знания и затвърждаването им с личен опит. Фокусът е върху обединяването на различни организации и институции в намирането на решения, които носят дългосрочна полза за възможно най-много хора и за развитието на Русе.

Няма да бъдат разглеждани предложения, които са били депозирани в рамките на някоя от предишните конкурсни сесии, обявявани от Фондацията.

В конкурса могат да участват културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища.  

Максималната продължителност на проектите e 9месеца, а реализацията им обхваща периода 1.04.2019 г. –30.12.2019 г.

Повече информация е публикувана в Насоките за кандидатстване, в сайта на Фондация „Русе-град на свободния дух“ www.free-spirit-city.eu.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/