Пропускане до съдържанието на страницата

Успешен старт на информационните кампании „Истината за трафика на хора“

четвъртък, 03 ноември 2016

През последните две седмици, експертите на Сдружение БРТИМ дадоха силен старт на третата информационна кампания за разясняване на риска от трафик на бебета и ромски момичета с цел сексуална експлоатация под надслов „Истината за трафика на хора”. Кампанията е част  от дейностите ни в проекта на Община Русе по Програма ЗОВ.

Кампанията беше открита с две публични събития на открито за отбелязване на 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора – в двора на СОУ „Васил Левски“ от 12:00 до 14:00 ч. и  в двора на ОУ „Алеко Константинов“ от 12:30 до 13:30 ч. На 21 октомври 2016 г. от 10:00 до 12:00 ч. се проведе събитие в с. Иваново на площада между читалището и сградата на общината. На 26.10.2016 г. се проведе подобно събитие в и гр. Борово пред читалището.

При подготовката и провеждането на събитията бяхме подкрепени от нашите доброволци – ученици в СОУ „Васил Левски“, гр. Русе и от студенти от клуб „Млад педагог/социален педагог“ при РУ „Ангел Кънчев“. Благодарим на ръководствата на СОУ „Васил Левски“ и ОУ „Алеко Константинов“, Русе за съдействието, както и на Община Иваново, НЧ „Христо Ботев“, Иваново и НЧ „Искра“, Борово и учениците от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Иваново и ОУ „Св. Климент Охридски“, Борово  за подкрепата и активното участие.

По време на публичните събития разпространихме брошури и плакати, ръчно направени от доброволците ни картички и сърца с послания по случай 18 октомври и сини балони. На специално направени картони със сини сърца децата и гражданите оставиха послания, изразяващи  позицията им против трафика на хора.

Събитията предизвикаха интереса на медиите, като на място репортажи заснеха няколко телевизии. Участвахме с пряко включване в сутрешния блок на БНТ 2 на 18.10.2016 г. и в предаване на Дарик радио Русе на 20.10.2016 г.

През ноември 2016 г., в рамките на кампаниите, предстои обявяването и провеждането на конкурс за рисунка, есе/стихотворение и презентация сред учениците от 7 и 8 клас от училищата, с които работим в рамките на проекта и провеждането на работни срещи с институциите и представителите на местната общност в Община Борово и Община Иваново.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/