Пропускане до съдържанието на страницата

V-ият Фолклорен фестивал „Етноритми“ събра 360 участници от 6 области в страната

събота, 08 юли 2023

В сградата на Народно читалище “Светлина-1927“ в село Бъзън се проведе V-ият фолклорен фестивал „Етноритми - бит и култура 2023“.

В събитието се включиха 40 самодейни фолклорни съставa от 6 области в страната. Над 360 участници от различни етноси представиха богата фолклорна етно-палитра от песни, танци, носии и традиционни обичаи и игри.    

Гордея се, че в държавата ни се случват събития от подобен род, защото те ни връщат вярата в силата на културата и нейната способност да обединява хората. Фестивалът не само събира хора от различни етноси, но и дава възможност на младите поколения да се запознаят с традициите им и да ги уважават”, каза в приветственото си слово зам.-кметът на Община Русе Златомира Стефанова. Тя пожела на кмета на населеното място Василена Цанкова, на организаторите, участниците и гостите на събитието празници като "Етноритми - бит и култура" да се превърнат в емблематични за района, за да бъде подхранвана и заздравявана принадлежността ни към общността и уважението ни към всички етноси и култури.

Фолклорният фестивал „Етноритми - бит и култура“ се организира от НЧ “Светлина-1927“ в партньорство с кметство Бъзън и с финансовата подкрепа на Община Русе по Програма „Култура“ 2023 в направление „Проекти в областта на изкуството и културата“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/