Пропускане до съдържанието на страницата

В Русе се състоя националното кръщене, част от кампанията "Направи го за България"

понеделник, 08 октомври 2018

Вчера, в 12 часа, в Катедрален храм „Света троица“, се състоя второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България. Участие в него взеха над 30 деца.

Зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева връчи поздравителен адрес на представителите на Движение за национална кауза, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „България има нужда от повече деца, от бъдещи поколения, чрез които да продължи да се развива и да просперира. Инициативата Ви е стъпка напред към демографския растеж в страната ни“, се казва в адреса от градоначалника.

Националното кръщене се проведе в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен. Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България"- кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта. В нашия град, събитието се провежда с подкрепата на Община Русе.

Медийни партньори на кампанията „Направи го за България“ са   bTV Media Group,  вестник „24 часа“ и списание „9 месеца“. Към каузата се присъединяватSSG Jewelry, “Ивентас“, AVENT, Playgro, Friendly Organic, Бебелан, HIPP, Bebivita. Партньорите предоставят традиционното сребърно кръстче, както и персонални пакети за бебета от първа необходимост.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/