Пропускане до съдържанието на страницата

Второто представление "Детски фантазии" на клуба по ушу предизвика голям интерес и много овации

сряда, 05 април 2017

Второто представление на пантомимния спектакъл „Детски фантазии“ се проведе на 3-ти април на Голямата сцената в Доходно здание.  

Спектакълът е породен от вдъхновената творческа енергия на децата и младежите от клуба по ушу и тайчи към Общински младежки дом, с приятелското партньорство на Асоциация СК „Калагия“. 

Пантомимният спектакъл „Детски фантазии“ е уникален в няколко аспекта: 

1. „Спорт-изкуство и театрално изкуство заедно на сцената. Това е истинско предизвикателство!“ - за първи път, и не само в България, се прави спектакъл- синтез, който използва изразните средства на древното изкуство на източната и западната пантомима, вплетени с изкуството на ушу и тайчи, интерпретирани от детската фантазия. 

2. „Спортисти-шампиони, които са вдъхновени актьори и творци на сцената!“ - за първи път Спортен клуб създава театрален спектакъл. Деца и младежи спортисти - национални и европейски шампиони и вицешампиони, многократни медалисти, стават актьори и създават театрален спектакъл  чрез изразните средства на сложното и нелеко изкуство на пантомимата.

3.  Уникална е невероятната самоорганизация, творческата инициативност и взаимопомощ в процеса на създаване на спектакъла - сценарият, режисурата, музикалният подбор и оформление, идейният проект за сценография, костюми и плакат, цялостната постановка и обучение, са подарък за децата от Мария Неделчева /НАТФИЗ, специалност „актьорско майсторство и пантомима“; НСА, сп. треньор по ушу/ и от Искра Бонева /РУ, спец. „компютърни технологии“; НСА, сп. треньор по ушу/ с подкрепата на родителите, децата, на медиите, приятели, Фондация „Бистра и Галина“ и членовете на Асоциация СК „Калагия“.

Този експеримент, вдъхновен от музика и театър, от пантомимната класика, от ушу и тайчи, от книгите за Мечо Пух и Малкия Принц, от мислите на древните и съвременните мъдреци, се осъществи от Общински младежки дом, с подкрепата на Община Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/