Пропускане до съдържанието на страницата

За своята 10-а годишнина „Футбол с кауза“ ще подпомогне 2 деца

сряда, 10 юли 2024

На 13 юли /събота/ Русе ще се включи в Националната кампания „Футбол с кауза“. В спортен комплекс „Марисан“ /ул. „Димчо Дебелянов“ 1/ в 9 ч. ще бъде дадено началото на благотворителен футболен турнир, който ще се играе в подкрепа на две деца със заболявания.

Във футболните срещи ще бъдат допускани само отбори, които са извършили предварително дарение по някоя от дарителските сметки на Радост Жечкова и Мартин Димитров /или и на двете/, като организаторите ще имат задачата да следят, дават информация и да подсигурят, че всички дарени средства ще бъдат разпределени по равно между двамата.

Минималното дарение, с което желаещите могат да се включат в  турнира, е 50 лв. за частен отбор и 100 лв. за фирмен отбор.

Радост Жечкова е на 16 години от гр. София. През март 2023 е диагностицирана със Сарком на Юинг и поради влошаване на състоянието лечението ѝ е стартирано със спешна операция, последвана от силни химиотерапии, лъчетерапии, ежедневни кръвни изследвания и чести престои в болница, с които семейството няма финансова възможност да се справи.

Мартин Димитров е на 7 години, от с. Новачене, роден е недоносен едва 1200 гр. в края на 26 гестационна седмица, а в последствие му е поставена диагноза Спастична тетрапареза. През юни 2023 г. е извършена операция, но след нея следва дълъг период на рехабилитация, за която са необходими средства, непосилни за семейството. Скоро след това детето губи и баща си, което утежнява допълнително ситуацията му.

За 10-те години от своето стартиране футболната инициатива е събрала близо 400 000 лв. за различни благотворителни каузи.

Повече за събитието можете да намерите тук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/