Пропускане до съдържанието на страницата

Забавна спортна надпревара събра 132 деца от ОДЗ „Синчец“

събота, 21 май 2016

Днес, от 17:30 часа, на спортната площадка в село Басарбово, се проведе спортният празник на ОДЗ „Синчец“ - „Здрави деца – щастливо детство“. Той е част от проекта на детското заведение финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“. В събитието участваха 132 деца, на възраст от 2 до 6 години, от детската градина в кв. Средна кула и филиалите ѝ в кв. Долапите, село Басарбово и техните родители.

Спортната площадка се превърна в пъстър и весел стадион, изпълнен с детски смях, игри, веселие и много настроение. Празникът включваше много подвижни и спортно-състезателни игри, а на малчуганите помагаха Мини и Мики Маус.

Най-малките от група „Буратино“ се представиха на строгото жури с „Игра с балони“, в която един след друг гърмяха балони. Група „Звънче“ пък се включи в оспорваната надпревара с играта „Пеперуди и цветя“. В забавната игра „Скачащи топки“ се включиха малчуганите от група „Люляк“ от кв. Долапите. Група „Минзухар“ от филиала в Басарбово построиха къщички за Мини и Мики в щафетната игра „Строители“. Сладурите от група „Лъвчета“ освен с мажоретния състав се представиха и с весела интерпретация на „Пингвини“. Деца и родители от група „Славейче“ показаха бързина в игра наречена „Млад еколог“.

Всички деца имаха възможност да се включат в игрите с водни пистолети, целейки балони. Родителите с охота се включиха в тегленето на въже, където победител стана отбора на Мики Маус.

И като всяко състезание и това не мина без многоуважавано жури. В журито участваха г-жа Ганева – директор на ОДЗ „Синчец“, г-н Колев – кмет на Басарбово и г-жа Николова – родител и журналист на БНТ2. Строго жури следеше всяка игра и оценяваше отборите. В края на спортната надпревара то реши:

I място за точна координация получи група „Буратино“

I място за бързина зае група „Люляк“

I място за точност получи група „Звънче“

I място за сръчност се присъди на група „Минзухар“

I място за ловкост отиде при група „Лъвчета“

I място за прецизност получи група „Славейче“

За всяка група имаше „Истинска купа“, както възкликнаха малчуганите и медали. Празникът завърши с голяма конфета, пускане на гълъби в небето и вкусна торта за всички.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/