Пропускане до съдържанието на страницата

Залесителните инициативи продължават в почивните дни

петък, 24 март 2023

Две залесителни инициативи предстоят на 25 и 26 март.

Тази събота Община Русе организира втора поредна акция по засаждане на дръвчета в русенските квартали. След като миналата седмица в зеленото пространство до бл. 1 и 3 в кв. Дружба граждани засадиха широколистни фиданки, сега залесяването ще се случи до бл. 111 в кв. Чародейка и ще стартира в 12 часа.

Община Русе призовава желаещите да се включат, да не забравят удобното облекло и обувки.

В неделя пък ще се състои третата част от кампанията „Новата гора на Русе“, организирана от сдружение „СъГраждани“ и подкрепена от ОП „Паркстрой“. В 11 часа на старото сметище ще започне залесяването с над 1000 медоносни дръвчета. Организаторите напомнят на доброволците да донесат лопати и туби за вода, с които впоследствие да полеят младите растения. Локация има във фейсбук събитието, а табели на отбивката от главния път Русе-Николово ще оказват пътя до мястото.

Припомняме, че последната акция на „Новата гора на Русе“ събра десетки граждани, които в рамките на няколко часа успяха да засадят близо 2 хиляди фиданки и да се доближат до целта – създаването на нов крайградски парк за отдих и спорт.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/