Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански поздрави проф. д-р Цекомир Воденичаров на представянето на книгата

четвъртък, 18 май 2017

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“, проф. д-р Цекомир Воденичаров представи книгата си „10-те принципа на медика и мениджъра“. На събитието присъстваха заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, председателят на Общински съвет Русе чл. кор. проф. Христо Белоев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, ректорът на РУ проф. д-р Велизара Пенчева, ръководители на факултети, преподаватели, студенти и колеги на проф. Воденичаров.

Д-р Карапчански връчи поздравителен адрес на именития професор, в който се казва: „Поздравявам Ви за неуморния дух и непрестанен стремеж към покоряване на нови върхове. Цялостната Ви научна работа, многобройните дисертации, публикации и дейностите, насочени към здравеопазването, са свидетелство за изключителен професионализъм и постоянство. Вие несъмнено сте достойна личност с индивидуализъм и характер, които не всеки може да притежава“. Заместник-кметът подари на проф. Воденичаров и грамота за връчената по-рано днес от кмета Пламен Стоилов златна значка „Русе“ за високи постижения и заслуги в областта на здравеопазването.

***

Книгата на проф. д-р Воденичаров отвежда в света на асоциативното и интегрално мислене. Тя разкрива основните стъпки към успеха и в медицината, и в здравеопазването. Неслучайно точно проф. д-р Воденичаров посяга към тази интересна и нелесна материя. Тя го вълнува отдавна и е естествено продължение на другите му трудове и научни публикации: „Седемте разлики между медика и мениджъра“, „Отвъд границите на възможното”, „Път към медицината” и др. В качеството си на създател и първи декан на Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София, докторът на медицинските науки се е опитал да покаже стремежа на медика да мине отвъд границите на възможното в борбата за здравето и човешкия живот, а на мениджъра – в борбата за повече ефективност. Пределът и на единия, и на другия е съвършенството, като и новите здравни мениджъри, и новата генерация медици следва да са етични прагматици, твърди авторът още в първите страници на книгата си.

В богатата професионална и научна биография на проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн, фигурират още редица инициативи, на които той е основоположник: създател и изпълнителен директор е на ЗОФ Медико 21 АД, създател на либерално-социалния модел в здравеопазването, автор на повече от 300 публикации и 12 монографии; национален консултант по обществено здраве и здравен мениджмънт, носител на редица награди в областта на медицината и здравеопазването.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/