Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански представи кампанията "Малки населени места"

вторник, 29 януари 2019

Днес, в Заседателна зала, заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански презентира стартиращата Общинска кампания „Малки населени места“ за 2019-та година. На събитието присъстваха още кметовете на кметства и служители от екипа за координация.

Кампанията, която се провежда за пета поредна година, цели реализиране на проекти за подобряване на физическата и жизнена среда на малките населени места на територията на община Русе и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост.

„Благодарение на добрата координация и желание за осъществяването на смислени проекти, изцяло в полза на жителите на малките населени места, вярвам, че и през тази година кампанията ще премине успешно“, сподели д-р Карапчански.

Сред допустимите дейности за финансиране са ремонт или изграждане на детски и спортни площадки, вкл. закупуване на съоръжения; ремонт или изграждане на кътове за отдих;  ремонт на сгради или части от сгради общинска собственост; закупуване на нови машини и съоръжения за поддръжка на паркове и градини; озеленяване и др.

Средствата, които ще бъдат отпуснати, са в размер на 318 000 лв. с ДДС и са насочени към финансиране на проекти на 13-те кметства от общината, както и кварталите „Средна кула“, „Долапите“, ДЗС и „Образцов чифлик“. Отделно от това, Общината отпуска допълнителни 700 хил. лева за ремонт на уличната мрежа в малките населени места.

Презентация: http://www.ruse-bg.eu/uploads/files/projects/Malki%20naseleni%20mesta/%D0%9C%D0%9D%D0%9C%20%202019.pdf

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/