Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански присъства на тържеството по случай Деня на Русенския университет

понеделник, 12 ноември 2018

Днес, в Канев център, се състоя тържественото честване на Деня на Русенския университет, който отбелязва 73 години от основаването си. Сред присъстващите бяха народни представители, областният управител на Област Русе Галин Григоров, заедно със своите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов, областният управител на Област Видин Албена Георгиева, зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, както и представители на бизнеса, институциите и неправителствени организации.

Д-р Карапчански отправи приветствия към аудиторията и връчи на ректора на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в който се казва: „Използвам този прекрасен повод, за да изкажа уважението си към Вас за дългогодишния Ви принос към развитието на Русенския университет. Несъмнено, Вие успявате да запазите статута му на един от най-добрите университети в България, като същевременно с това модернизирате преподавателските методи и материалната база, което прави Университета още по-предпочитан сред младите бъдещи висшисти“.

На събитието бяха връчени грамоти и награди. Защитилите образователната степен „доктор“ получиха дипломите си на церемонията. Вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова се погрижи за доброто настроение на гостите.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/