Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански връчи сертификати на студенти за успешно приключил стаж в Община Русе

вторник, 12 декември 2017

Днес заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански връчи сертификати на студенти за успешно проведен стаж в Община Русе.

„Уверен съм, че опита, който натрупахте в администрацията, ще Ви бъде изключително полезен. Усилията на общинска администрация са насочени към насърчаване и привличане на млади хора с амбиция да работят за утвърждаването на Русе като още по-модерен, европейски и предпочитан за живеене град“ заяви д-р Карапчански, като пожела на студентите успех.

Младежите, избрали дирекция „Европейско развитие“ за стаж, са възпитаници на Факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, с който Община Русе има утвърдено дългосрочно партньорство с цел подпомагане процеса на обучение и реализация на пазара на труда на студентите.

По време на стажа студентите имаха възможност да се запознаят с проектите, които Община Русе изпълнява, с общинските политики и стратегическите документи. Запознаха се с местното самоуправление, като имаха възможност да присъстват и на заседанията на Постоянните комисии към Общински съвет - Русе.

Община Русе увеличава стимулите на студентите за участие в практическо обучение в реална работна среда, включвайки се като обучаваща организация в проект „Студентски практики – фаза 1“, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. Основната цел на проекта е да бъде повишена практическата насоченост на висшето образование и гъвкавостта на завършващите висше образование спрямо динамиката на пазара на труда, чрез засилване на връзката между образование и практика.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/