Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански взе участие в тържественото събрание на Русенски университет

вторник, 08 ноември 2016

Днес, 08.11.2016 г., в РУ „Ангел Кънчев“ се проведе тържествено събрание, посветено на деня на университета. На церемонията бяха връчени дипломите на 75 учени, придобили научни степени и академични длъжности през годината.

Сред присъстващите на събитието бяха ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчева, зам.-кметът на Община Русе д-р Страхил Карапчански, зам. областният управител на Област Русе Станимир Станчев, партньори на РУ, студенти и гости.

Д-р Карапчански поздрави всички присъстващи от името на кмета Пламен Стоилов и връчи поздравителен адрес. „Община Русе, съвместно с университета, активно работи по важни проекти за развитието на нашия град. Преди няколко месеца Общински съвет-Русе прие Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Община Русе. За да бъде изпълнена нейната основна цел – до 2025 година Русе да се утвърди като град на знанието и иновациите, приносът на университета и неговият научно-изследователски потенциал са от ключово значение”, допълни зам.-кметът.

Тази година ръководството на Русенския университет отличи общо 58 учени, придобили степента „Доктор“, 5 учени – със степен „Доктор на науките“, 10 доцента и 2-ма професори. Сред дипломираните беше и д-р Никола Кибритев, директор на дирекция “Европейско развитие” в Община Русе, който на 17.06.2016 г. успешно защити докторска дисертация в професионално направление “Електротехника, електроника и автоматика”.

В края на тържеството беше представено второто издание на инициативата „Будител на годината“ на Студентския съвет към Русенски университет.   

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/