Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът Иван Григоров поздрави участниците в турнира "Русенски легенди"

събота, 06 октомври 2018

Днес, в зала „Дунав“ се проведе откриването на 12-тото издание на Международния турнир по свободна борба за кадети "Русенски легенди".

На събитието присъстваха Иван Григоров – зам.-кмет по хуманитарни дейности в Община Русе, Валентин Йорданов – почетен председател на БФБ, Валентин Гецов – вицеолимпийски шампион по борба от Барселона, Огнян Николов – вицеолимпийски шампион по борба от Мюнхен, Рахмат Сукра – бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул и Валентин Савов – носител на приза „Златния пояс на Дан Колов“.

Г-н Григоров приветства участниците и гостите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. От своя страна г-н Валентин Йорданов връчи плакет до русенския градоначалник за принос и заслуги в развитието на българската борба.

Турнирът по свободна борба за кадети "Русенски легенди" има отборен характер. В него участват пет тима - България с първи и втори национален състав, румънският и македонският държавен отбор и тимът на домакините от "Юнак-Локомотив". За призьорите бяха подготвени купи и награди. Турнирът се проведе в чест на майсторите на свободната борба от Русе Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра, Валентин Савов.

Организатори на събитието са Българската федерация по борба, клуб "Юнак-Локомотив" и Община Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/